Συγκρίνετε τους παρακάτω λογαριασμούς αξιών:

Επενδυτικοί Λογαριασμοί

Επενδυτικός Λογαριασμός DEGIRO
Επενδυτικός Λογαριασμός DEGIRO: Ολλανδική χρηματιστηριακή με πολύ χαμηλές χρεώσεις. Σας δίνει πρόσβαση σε 50 χρηματιστήρια παγκοσμίως.
Βαθμολογία: 
***
Προμήθεια: 
0,00 %
X.A. 1.000 €: 
1,68 €
X.A. 5.000 €: 
5,68 €
Επενδυτικός Λογαριασμός NBG Securities
Επενδυτικός Λογαριασμός NBG Securities: Επενδύστε με σιγουριά με μια αξιόπιστη χρηματιστηριακή υπηρεσία, μέρος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος.
Βαθμολογία: 
***
Προμήθεια: 
3,00 %
X.A. 1.000 €: 
5,00 €
X.A. 5.000 €: 
17,50 €
alpha bank επενδύστε!
Επενδυτικός Λογαριασμός Alpha Trading: Η επενδυτική υπηρεσία της Alpha Bank με την οποία επενδύετε σε αξίες στο Χ.Α. και Χ.Α.Κ. αλλά και σε διεθνείς έδρες σε συνεργασία με την Interactive Brokers.
Βαθμολογία: 
***
Προμήθεια: 
0,00 %
X.A. 1.000 €: 
20,00 €
X.A. 5.000 €: 
20,00 €
Επενδυτικός Λογαριασμός Pantelakis
Επενδυτικός Λογαριασμός Pantelakis: Ελληνική χρηματιστηριακή υπηρεσία με μεγάλη εμπειρία στο χώρο και σχετικά χαμηλές χρεώσεις για επενδύσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Βαθμολογία: 
***
Προμήθεια: 
0,00 %
X.A. 1.000 €: 
5,00 €
X.A. 5.000 €: 
17,50 €
Επενδυτικός Λογαριασμός Saxo Bank
Επενδυτικός Λογαριασμός Saxo Bank: Δανέζικη τράπεζα που παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες σε 36 χρηματιστήρια παγκοσμίως. Ανοίξτε έναν λογαριασμό διαδικτυακά σε 5 λεπτά.
Βαθμολογία: 
***
Προμήθεια: 
0,00 %
X.A. 1.000 €: 
12,00 €
X.A. 5.000 €: 
17,50 €

Λογαριασμός επενδυτών/αξιών:

Κάθε επενδυτής που θέλει να δραστηριοποιηθεί στις ελληνικές και διεθνείς κεφαλαιαγορές, πρέπει να διαθέτει μία μερίδα επενδυτή και ένα λογαριασμό αξιών στο Σ.Α.Τ. (Σύστημα Άϋλων Τίτλων).

Προϋπόθεση για να ανοίξετε έναν λογαριασμό αξιών θα πρέπει να διαθέτετε έναν τραπεζικό καταθετικό λογαριασμό στο ονομά σας. Ύστερα, μέσω μίας επενδυτικής υπηρεσίας μπορείτε να ανοίξετε έναν λογαριασμό αξιών ο οποίος σας επιτρέπει να διαπραγματεύεστε επενδυτικά προϊόντα.

Πλεονεκτήματα λογαριασμού αξιών:

Εάν έχετε μία εμπειρία στο χώρο των επενδύσεων, μπορείτε να ανοίξετε έναν λογαριασμό αξιών και να διαπραγματεύεστε αξιόγραφα στο χρηματιστήριο με βάση τις γνώσεις σας και τη βοήθεια αναλύσεων που σας προσφέρει η χρηματιστηριακή σας.

Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνετε τα έξοδα διακίνησης του λογαριασμού, που σας χρεώνουν οι χρηματιστηριακές αν προτιμήσετε να επενδύσετε σε αμοιβαία κεφάλαια. Συνήθως αυτές οι χρεώσεις είναι 3 - 5 %.

Αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψιν είναι ότι πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να αναζητήσετε και να επενδύσετε στα διάφορα διαπραγματεύσιμα προϊόντα.

  Προμήθειες λογαριασμού:

  Η κατοχή ενός λογαριασμού αξιών συνδέεται με ορισμένες χρεώσεις. Συναντάμε τις παρακάτω:

  • Προμήθειες διακίνησης: Αφορά τα έξοδα που χρεώνει η υπηρεσία για την διακίνηση του λογαριασμού
  • Προμήθεια θεματοφυλάκισης: έξοδα που χρεώνει η υπηρεσία για τη διαφύλαξη του κεφαλαίου σας, υπολογίζεται ως ποσοστό επί του ποσού των καταθέσεων σας
  • Προμήθεια συναλλαγής: Αφορά έξοδα που χρεώνεστε για την διαβίβαση εντολών αγοράς αξιογράφων. Τα έξοδα αυτά υπολογίζονται ως ποσοστό επί του συναλασσόμενου ποσού.

  Πώς να αποκτήσετε έναν λογαριασμό;

  Για να αποκτήσετε έναν επενδυτικό λογαριασμό μπορείτε να απευθυνθείτε στην τράπεζα σας ή στις εξειδικευμένες αδειοδοτημένες εταιρείες από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

  Σε κάποιες χρηματιστηριακές το άνοιγμα του λογριασμού πραγματοποιείται τελείως διαδικτυακά, σε άλλες πρέπει να ταχυδρομήσετε τα έγγραφα στην διεύθυνση της εταιρείας και σε άλλες να επισκεφτείτε το παράρτημα της τράπεζας για να υποβάλλετε την αίτηση σας.

  Κάντε κλικ στο πλαίσιο πληροφορίες στην υπηρεσία που σας ενδιαφέρει και ενημερωθείτε πως μπορείτε να κάνετε αίτηση.

  Οι λογαριασμοί που επιτρέπουν στους επενδυτές την διαδικτυακή εγγραφή στις υπηρεσίες τους είναι συνήθως διεθνείς εταιρείες. Η συμπλήρωση της αίτησης γίνεται μέσω του υπολογιστή σας σε μερικά λεπτά και ύστερα η υπηρεσία επικοινωνεί μαζί σας με τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Η αίτηση με αυτόν τον τρόπο είναι ασφαλής και ευρέως διαδεδομένη ειδικά στο εξωτερικό.